Woonhuis te Heilig Landstichting

woningbouw

Een vrijstaand woonhuis op een prachtige boomrijke locatie

De basis van het concept is gebasserd op de wens van de opdrachtgevers om een transparant woonuis waarbij alle dagelijkse activiteiten gegroepeerd zijn om een open patio. Vanuit de functies wonen, koken en slapen is men steeds in contact met elkaar. Daarnaast moet het huis ook een familiehuis kunnen zijn zodat kinderen en kleinkinderen comfortabel kunnen logeren met ook hun eigen privacy. Het ontwerp wordt gevormd door een dynamische compositie van open en gesloten wanden rondom een centraal gelegen patio.

De locatie kenmerkt zich als een diep bosperceel met zeer volwassen bomen. Daarnaast kent het perceel stevige hhogteverschillen. dit is ingezet om het huis als het waren zwevend in dit landschap te plaatsen. Met een riant zwevend terras aan de voorzijdeheeft men een mooi uitzicht op de omgeving. Een bestaande boom is opgenomen in dit terras waardoor de natuurlijk zeer voelbaar wordt

Het beeldconcept is gebaseerd op wandenvlakken die zijn zo geplaatst zijn dat uitzicht, doorzicht, licht en transparantie het architectonisch concept versterken en inspelen op de landschappelijke kwaliteiten van het perceel. In het interieur is er een mooie continuiteit van ruimten, licht, intimiteit en contact met elkaar en met buiten het thema.

Jaar: 2016
Locatie: Heilig Landstichting
Ontwerpteam: Rinus Roovers, Kobbe Nouwens
Opdrachtgever: particulier
Oppervlakte: 260 m2
Auteursrecht: Nouwens Roovers Architectuur