Voorzieningencluster 't Hert, Nijmegen

onderwijs

Een kloppend hart voor de wijk

Het voorzieningenhart Willemskwartier straalt geborgenheid en warmte uit. Het gebouw omarmt een plek in de wijk waar mensen elkaar ontmoeten en spelen en leren vanzelfsprekend zijn. Alle wijkfuncties zijn gekoppeld aan de centrale hal op de begane grond en eerste verdieping. Ook de half verdiepte sporthal is direct bereikbaar en zichtbaar bij binnenkomst. Vanuit deze centrale hal is ook de school direct ontsloten met speelruimte op het dak van de sporthal.

projectdocumentatie pdf

Meer informatie.

Jaar: 2008 - 2011
Locatie: Nijmegen
Ontwerpteam: Rinus Roovers, Yvonne van der Pluijm
Opdrachtgever: Gemeente Nijmegen
Oppervlakte: 4.940 m2
Bouwsom: € 5,4 miljoen
Auteursrecht: Rinus Roovers Architect + Spring architecten