Uitbreiding woonhuis landgoed Burgst, Breda

woningbouw

Wonen in contact met het omliggende landgoed

De bewoners van dit pand zijn zeer gehecht aan hun plek maar wilden hun woonhuis graag passend maken. Het doel: een ruim gezinshuis zijn maar ook een huis om bezoek te ontvangen en te laten verblijven. Ruimtelijkheid, transparantheid en zicht op hun geweldige landgoed vormden de uitgangspunten. Het concept respecteert het oorspronkelijk huis als bepalend beeld en de ruime uitbreiding krijgt een geheel eigen identiteit. Het is het beeld van een zwevend transparant paviljoen met doorlopende vloeren. De slaapkamers zijn half verdiept en door middel van een flauw talud met de tuin verbonden. De architectuur heeft de sfeer van openheid en transparantheid met mooie natuurlijke materialen als hout, natuursteen en glas. De keuken is de centrale ontmoetingsplaats: hier wordt bestaand en nieuw aan elkaar verbonden.

Jaar: 2011
Locatie: Breda
Ontwerpteam: Rinus Roovers en Kobbe Nouwens
Opdrachtgever: particulier