Uitbreiding Woonhuis Heilig Landstichting

woningbouw

Hoe een simpele schets de twijfel deed kantelen naar groot enthousiasme

 

Het betreft een uitbreiding van een vrijstaand woonhuis uit de jaren 70 van de vorige eeuw. De nieuwe eigenaren hadden gedurende de 1e  bezichtiging veel twijfel of ze het wel wilde kopen. Door een simpele schets voor hun te maken werd in één klap de potentie van het huis zichtbaar en was het enthousiasme een feit. Dit huis gaat voor lange tijd voldoen aan hun huidige en toekomstige woonwens.

Met een uitbreiding van 3 m1 over de volle breedte aan de achterzijde wordt het ideale woonprogramma  voor hun realiseerbaar. Een volledig woonprogramma op de begane grond met een; aparte keuken en eet/woonkamer plus een royale slaapkamer, luxe badkamer en inloopkast.

De grootste verrassing is bereikt in de woonkamer. Door het dakterras op de verdieping te laten vervallen en het dakvlak door te zetten is er een zeer ruimtelijk geheel ontstaan  onder de nieuwe doorgaande kap. Een van de slaapkamers op de verdieping wordt een werkkamer en vormt één ruimtelijke geheel met de woonkamer. Vanaf elke positie in het huis heeft men nu zichtrelaties met de andere ruimten.

De oplopende dakvlakken van de uitbreiding geven een sensationele ruimtelijkheid en lichtbeleving zowel in de woonkamer als in de hoofdslaapkamer. De verdieping is het ideale gastenverblijf met een eigen badkamer.

Een vergaande modernisering en verduurzaming van de woning met behoud van authentieke stijlelementen maken het tot een verrassend huis met een wauw effect. Het aanzien aan de achterzijde heeft een spectaculaire metamorfose ondergaan maar vormt nog steeds één geheel met de oorspronkelijke karakteristiek.

Jaar: 2016
Locatie: Heilig Landstichting
Ontwerpteam: Rinus Roovers, Kobbe Nouwens
Opdrachtgever: particulier