ROC Vitalis College, Breda

onderwijs

In samenwerking met Rothuizen architecten en stedenbouwkundigen is een ontwerpvisie gemaakt voor het nieuwe Vitalis College in Breda.

De sporthal en alle praktijkruimte van de drie opleidingsrichtingen zijn in een U-vorm om een gezamenlijk studielandschap georganiseerd. Dit half verdiepte onderwijslandschap bevat alle gemeenschappelijke functies zoals de theaterzaal, het auditorium, kantine, mediatheek, docentenruimte etc. en is gekoppeld aan een parkachtige buitenruimte. Terrassen op verschillende niveaus creëren hier diverse plekken die kleinschalig en knus aanvoelen terwijl het overzicht van het geheel te bezien blijft. Op de verdieping bevinden zich de theorielokalen gepositioneerd boven de praktijkruimte. De levendige plint van het gebouw benadrukt de identiteit van iedere onderwijsrichting en sluit aan op de gewenste relatie van het onderwijs met de stad.

Locatie: Breda