OBS Apollo 11, De Meern

onderwijs

Een inspirerende leeromgeving in een uitnodigend 'onderwijspaviljoen'

Apollo11 bevindt zich op de kop van een parkachtig terrein. Door de ronde vorm en slingerende luifel ontstaat het beeld van een 'paviljoen' tussen de bomen en kent het een alzijdige oriëntatie. Het gebouw is kleurrijk, transparant en uitnodigend van karakter.

Apollo11 herbergt zes groepen voor Dalton-onderwijs. Daarnaast komen er twee groepen kinderdagverblijf en twee groepen buitenschoolse opvang in. Het ontwerp is geschikt voor uitbreiding met vier groepen. Iedere gebruiker heeft zijn eigen domein maar is ook integraal verbonden met de andere gebruikers. De aula is koppelbaar met het speellokaal en vormt het multifunctionele hart voor gezamenlijk gebruik. Het ontwerp is zeer duurzaam met een GPR =8. Het gebouw wordt verwarmd met houtpallets gecombineerd met een warmte-koude pomp waardoor er geen fossiele brandstof nodig is.

projectdocumentatie pdf

Jaar: 2010 - 20112
Locatie: De Meern, Utrecht
Ontwerpteam: Rinus Roovers, Kobbe Nouwens
Opdrachtgever: SPO Utrecht
Oppervlakte: 1310m2 bvo
Bouwsom: € 1,53 miljoen