OBS Apollo 11, De Meern

onderwijs

Een inspirerende leeromgeving in een uitnodigend 'onderwijspaviljoen'

OBS Apollo11 bevindt zich op de kop van een parkachtig terrein in een lommerrijke buurt.
Door de deels ronde vorm van het gebouw met de mee slingerende luifel ontstaat het beeld van ‘een paviljoen’ tussen de bomen. Het gebouw is kleurrijk, transparant en uitnodigend van karakter en verbindt op een mooie manier binnen met buiten. Grote raampartijen met veel te openen ramen creëren een fijne en inspirerende leeromgeving in relatie met het omliggende groen.

Het plan bestaat uit 13 groepen voor Dalton onderwijs, 2 groepen kinderdagverblijf en 2 groepen buitenschoolse opvang en is over de jaren in drie fases gebouwd en in 2020 voltooid.

Iedere gebruiker heeft zijn eigen domein maar is ook integraal verbonden met de andere gebruikers. Onder andere de keuken en teamkamer worden gedeeld en ruimtes worden van elkaar geleend. De aula is te koppelen met de BSO-huiskamer voor eventuele activiteiten met een grote groep. De school beschikt over extra onderwijsruimte voor leerpleintjes buiten de groepsruimte. Het interieur is vormgegeven uit natuurlijke materialen en voorzien van kleuraccenten per onderwijscluster.

Jaar: 2020
Locatie: De Meern, Utrecht
Ontwerpteam: Kobbe Nouwens, Rinus Roovers
Opdrachtgever: SPO Utrecht
Oppervlakte: 2118m2 BVO