Uitbreiding OBS Apollo11 officieel geopend

Op 9 september is de uitbreiding van de Appllo11 school officieel geopend. De school is met 4 groepen uitgebreid tot een 10-klassige basisschool en vormt samen met KDV Jojo de 4 groepsruimte de OBS Apollo-11 met Daltononderwijs

 

aanbouw opening 627x417

Voor ons was het een vanzelfsprekende opgave… Het ontwerp voortzetten hoe het in 2012 was voltooid. Destijds hadden we al rekening gehouden met deze uitbreiding. Constructie, programmatische ordening en interne routing en de indeling van de kopgevel waren al voorbereid op een toekomstige uitbreiding. De beschikbare m2 zijn volledig ingezet voor grote groepsruimte en extra Dalton ruimten.

De uitbouw past geheel in de conceptuele uitgangspunten van 2010/2011 en sluit naadloos op  het bestaande. Sterker nog,  het schoolgebouw is nu completer geworden tot een volwassen schoolgebouw met 10 groepen. Ook de transparantheid en het royale contact met de groene omgeving zijn doorgezet.  Binnen is er een enorme ruimtewinst gecreëerd doordat de leerpleintjes tussen de lokalen meer dan verdubbeld zijn. Deze ruimte is dan ook zeer geschikt voor een breed scala aan onderwijsactiviteiten buiten de groepsruimte. Het gebouw biedt hierdoor nog meer mogelijkheden voor het  principe van het Daltononderwijs.

De gebruikers zijn uitermate enthousiast… ‘Het lijkt wel of we met de uitbreiding een compleet nieuwe school hebben gekregen’, wat natuurlijk een als een mooi compliment beschouwd mag worden. (Marja Hamers, directeur)

bekijk het project