Opening IKC de Tjalk te Zoetermeer

Op 31 mei 2017 heeft de burgemeester van Zoetermeer, de heer C Aptroot samen met de directrice Ellen van der Wart de officiële handeling verricht.

 

 

IKC Kadelaan 02 627x417

Hiermee is er feestelijk punt gezet achter een intensief en complex proces van initiatief tot inrichting met vaste meubels.

De genodigden konden het gebouw goed bekijken en roemde het eindresultaat. De Nieuwbouw en het  gerenoveerde deel gaan naadloos in elkaar over, zowel buiten en in het bijzonder binnen. De uitbreiding past met zijn architectuur goed bij de bestaande bouw. Het geheel heeft een nieuwe kleurstelling die fris en natuurlijk is en wat de samenhang compleet maakt. De overheersende indruk van het interieur is de helderheid en transparantie van het geheel. De nieuwe mahoniehouten wand met lichtopeningen en overgang tot balustrade vormt een mooie overgang van oud naar nieuw en verbindt visueel de begane grond met de verdieping. Door het centrale hart na binnenkomst opnieuw te ontwerpen is er een onderwijsgebouw ontstaan met een grote mate van extra onderwijsondersteunende ruimten zoals extra spreekkamers, IB ruimten en multifunctionele ruimten. De kinderopvang gaat via een ruime speelhal over in de onderbouw van de basisschool goed voor de ideale IKC gedachte. Met extra meubilair voor de garderobes is er een sfeer van rust en orde ontstaan omdat alles duidelijk, herkenbaar voor de kinderen, een goede plek heeft gekregen.

 

bekijk het project