Nieuwe opdracht; Westpunt DrieHoefijzers Noord

Nouwens Roovers Architectuur heeft een spannende architectenselectie gewonnen en daarmee een boeiende opdracht verworven.

01 RRA Westpunt

Westpunt DrieHoefijzers Noord, Spoorzone Via Breda

Het betreft misschien wel het meest in het oog springende project van de nieuwe Spoorzone Via Breda. Het gaat om een woongebouw van 10 bouwlagen en 32m hoog  met 120 á 130 appartementen, 2200 m2 commerciële ruimte in de plint en een gebouwde parkeervoorziening half verdiept onder het gebouw en het spoorlandschap. Het gebouw vormt een markant punt met een alzijdige oriëntatie op de hoek van de Stationslaan en de Terheijdenstraat schuin tegenover het bekende Faamcomplex. Dit punt markeert de “spoorse doorsnijding” van de Terheijdenstraat.  Het sluit aan op het Faamplein en vormt met zijn positie een aantrekkelijke overgang naar het nieuw aan te leggen spoorlandschap aan de zuidzijde van het noordelijk plan de Drie hoefijzers. Dit  plan met grotendeels grondgebonden woningen verbindt zich met dit gebouw op een logische wijze met de directe hoogstedelijk context van Via Breda.

De argumenten van de opdrachtgever, ontwikkelaar AM, om voor Nouwens Roovers Architectuur uit Breda te kiezen uit 5 gerenommeerde  architectenbureaus was onze pakkende visiepresentatie met een zorgvuldige en allesomvattende analyse van deze complexe opgave. Er zal een aansprekend woongebouw gerealiseerd worden rondom een vriendelijk binnenhof met slimme voorzieningen die het mogelijk maken om comfortabel te wonen ondanks een hoge geluidsbelasting van het spoor.