Kobbe Nouwens

architect eigenaar

Na zijn studie aan de TU Delft heeft ir. Kobbe Nouwens ruime ervaring opgedaan bij Spring architecten in Rotterdam. Daar is hij betrokken geweest als projectarchitect bij verschillende grote en kleine projecten in de woningbouw en het onderwijs. Daarnaast heeft Kobbe de nodige eigen architectuurprojecten geïnitieerd in samenwerking met collega’s Thomas Gillet en Michel Heesen. Dit bracht naast verschillende opdrachten en onderzoeken diverse winnende prijsvraagontwerpen voort waaronder de eerste prijs voor de BNA prijsvraag ‘een tweede leven’ over hergebruik in de regio Rijnmond plus een eerste prijs voor de Bouwfonds-MAB ontwerprijsvraag voor starterswoningen in Den Haag.

Vanaf medio 2011 is Kobbe Nouwens een samenwerking aangegaan met Rinus Roovers en vormen ze samen Rinus Roovers Architectuur. Vanaf 2017 is de naam gewijzigd in Nouwens Roovers Architectuur om de inbreng en bijdrage van Kobbe Nouwens passend tot uiting te laten komen.

Kobbe heeft zich ontwikkeld tot een architect met een uitstekend gevoel voor hedendaagse vraagstukken, maar ook tot een architect die graag verder denkt dan de geijkte paden. Hij is gefascineerd door eenvoudige ruimtelijke oplossingen met aandacht voor materiaal, detail en duurzaamheid. Ieder ontwerp staat in relatie tot de mens en zijn omgeving. De kwaliteiten van een locatie wil hij optimaal benutten en zijn het vertrekpunt voor ieder nieuw ontwerp. Zowel voor nieuwbouw-, hergebruik- als interieuropgaven.